El passat dimecres, 24 d'abril, va tenir lloc a la seu de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, la presentació de la Línia ISBA CAIB 2024 – 2025.

La línia va dirigida a emprenedors, autònoms i petites i mitjanes empreses (o determinades grans empreses elegibles) que vulguin dur a terme una inversió en centres productius situats a les illes Balears o tinguin necessitats de liquiditat i la financin mitjançant una operació amb una entitat financera avalada per ISBA, SGR.

La finalitat de la línia d'ajudes és facilitar l'accés al finançament mitjançant la bonificació de la Comunitat Autònoma als costos financers (tipus d'interès, comissions de l'aval i despeses d'estudi i obertura) de les operacions de finançament. Amb aquestes línies les empreses poden obtenir finançament amb un cost molt inferior al que obtindrien en el mercat.

En concret, la bonificació al tipus d'interès és del 3%, i al cost de l'aval és del 100%, i poden arribar fins als 5 primers anys de l'operació financera. Juntament a les bonificacions a les despeses d'obertura i d'estudi, el global d'aquestes bonificacions poden suposar un estalvi de fins a un 64% en els costos financers de l'operació.

El Govern dels Illes Balears destinarà 18,6 milions d'euros a la nova convocatòria que, com a novetat, és de caràcter bianual (2024-2025) quan era anual.

L'aval de ISBA, SGR, és fonamental per a l'accés al crèdit dels autònoms i de les petites i mitjanes empreses de les illes Balears, i a més permet obtenir aquest finançament amb bones condicions financeres, gràcies als convenis marc de ISBA, SGR, amb la majoria de les entitats financeres del mercat.

Les ajudes poden ser objecte de cofinançament amb càrrec al Programa FEDER 2021-2027 de les illes Balears.

A l'acte han assistit el vicepresident del Govern, Antoni Costa, així com la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, Susana Pérez, el president de ISBA, Eduardo Soriano i el director de ISBA, Manuel López.


25 de abril de 2024 Destacat
ISBA SGR - QUESERÍA MENORQUINA: primera operación de coaval en España, con tres bancos y tres SGR.

ISBA SGR - QUESERÍA MENORQUINA: primera operació de coaval a España, amb tres bancs i tres SGR. 16 Jul 2015

14 de julio de 2015 NOTÍCIES

La companyia acorda un préstec de 1,8 milions d'euros per enfortir i incrementar la seva activitat

Hi participen Isba SGR, Iberaval, Oinarri SGR, i les entitats financeres Banc Santander, Sa Nostra-BMN i Cajamar.

L'empresa, pionera en l'elaboració de formatge fos a Espanya, preveu facturar més de 34 milions aquest any

Maó, 15 de juliol de 2015.- Quesería Menorquina (QM), una de les indústries emblemàtiques de Menorca, ha realitzat el primer coaval a Espanya compartit, al 50%, per tres societats de garantia recíproca, i tres entitats financeres, Banco Santander , Sa Nostra-BMN i Cajamar.

Aquesta operació, segellada avui a Maó, permetrà injectar finançament en condicions avantatjoses a QM, gràcies al suport dels tres bancs, que comptaran amb la garantia de Isba SGR (la societat de garantia de les Illes Balears), Oinarri SGR (especialitzada en el suport a empreses d'economia social -QM és una societat limitada laboral-) i Iberaval (donada l'aliança estratègica amb la de Palència formatgeria Ibèrica).

El crèdit global facilitat per les sis entitats financeres puja a 1,8 milions d'euros, que aportarà liquiditat per optimitzar el funcionament del negoci. Aquesta operació, amb un termini de devolució a nou anys i dotze mesos de carència, també compta amb el suport de l'reaval de la Companyia Espanyola de Reafiançament (CERSA), dependent del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, amb una cobertura estimada del 75 per cent.

La firma va estar presidida pel director general de Política Industrial del Govern Balear, Pedro Jiménez, que va remarcar el suport del nou Executiu balear a la indústria local, i va comptar amb la presència del president de Quesería Menorquina, Francisco Tutzó.

En representació de les societats de garantia signar el vicepresident de la Confederació Espanyola de Garantia Recíproca (SGR-CESGAR) i director general de la societat de garantia balear, ISBA SGR, Jesús Fernández; el vicepresident d'ISBA SGR, Luis Sintes; el president d'Oinarri SGR, José Ignacio Gárate; i el director general de Iberaval, Pedro Pisonero.

Per les entitats de crèdit van segellar l'acord el director territorial de Balears de Banco Santander, Ignacio Alcaraz; i els seus homòlegs a BMN Sa Nostra i Cajamar, Antoni Serra i Jaume Julià, respectivament.

Aquest préstec s'afegeix al ja existent de 2,5 milions d'euros, del Banc Santander, que en el seu moment va permetre reestructurar la hipoteca heretada de l'anterior propietat i més va ajudar a millorar la precària finançament de l'empresa en els moments inicials en què els directius i treballadors van prendre el control de la companyia.

Un negoci amb projecció

L'activitat de QM s'ubica al polígon industrial de Maó, a Menorca, en unes modernes instal·lacions d'una superfície superior als 45.000 m2. Des d'allà es produeix i distribueix una àmplia gamma de productes derivats del formatge fos -en porcions, en rodanxes i rallado- amb marques pròpies com Santé, i amb altres marques per a les principals cadenes d'alimentació d'Espanya i Portugal.

En una altra línia de negoci, es manté un contracte de comanufactura amb la multinacional Mondelez per a la producció del ratllat fos El Caserío, i amb BEL, un altre clàssic de l'alimentació a Europa, per a la producció de les llesques Tranchettes.

La companyia s'obre a nous horitzons

Gràcies a l'obstinació dels treballadors i l'esforç dels directius de Quesería Menorquina s'ha aconseguit aquest nou finançament per millorar la producció i la competitivitat de la companyia i evitar la desaparició del negoci.

Quesería Menorquina treballa amb clients de primer nivell, que cobreixen un ampli sector del mercat alimentari, que li ha permès facturar prop de 30 milions d'euros en 2014, mentre que la previsió per a aquest exercici apunta que se superarà aquesta xifra i s'arribarà als 34 milions d'euros.

Cal recordar que QM, constituïda el 2009, va presentar concurs de creditors, que posteriorment es va aixecar, però compta amb una estructura patrimonial estable de 12 milions d'euros i un compte de resultats sanejada amb un procés de producció continu, eficient i productiu.

QM, un històric de l'alimentació espanyola

Pedro Montañés Villalonga fundava en 1930 Industrial Quesera Menorquina, que canviaria la manera de consumir productes lactis a Espanya. Per aquell llavors va iniciar la fabricació de formatge fos a partir de matèria primera artesanal produïda en finques ramaderes de l'illa. De la seva mà naixeria El Caserío.

La història d'IQM, avui Quesería Menorquina SLL, és la d'una innovadora visió de negoci des d'una illa, a partir de la qual es distribuïen productes alimentaris a tots els punts d'Espanya.

El gir va arribar el 1992, quan la nord-americana Kraft Foods, una de les més importants del món en el sector de l'alimentació, va adquirir el negoci. Després de més de tres lustres de funcionament sota el paraigua de la multinacional d'Illinois, es produeix el 2009 la venda a Nueva Rumasa, companyia que descapitalitza a la societat hipotecant per un import multimilionari les instal·lacions i comprometent molt seriosament el futur de la companyia.

Això aboca a QM a sol·licitar al març de 2011 la declaració de concurs de creditors i al juny d'aquest mateix any el jutjat autoritza la venda de la societat a directius i treballadors que la converteixen en l'actual SLL.

Al febrer de 2014 s'aprova la proposta de conveni, cessant l'administració concursal. També durant l'any passat arrenca una aliança estratègica amb formatgeria Ibèrica que va injectar fons a QM amb l'objecte que el 2018 es capitalitzi de forma autònoma.

Compromís de les SGR

La signatura d'aquest acord renova el compromís de les societats de garantia recíproca -en l'actualitat operen 20 a tot Espanya per dur finançament a les petites i mitjanes empreses, les pimes i els autònoms.

Les SGR es troben immerses en un Pla Estratègic que pretén incrementar els avals formalitzats al nostre país en un 50% i injectar finançament a 25.000 noves empreses en els dos pròxims anys.

El seu suport, igual al de les tres entitats de crèdit, Banc Santander, BMN Sa Nostra i Cajamar, és una de les claus que van a permetre a Quesería Menorquina afrontar el seu futur amb major solvència i assegurar la pervivència de l'empresa i els llocs de treball associats a la mateixa.


Nueva línea de Microcréditos con Fundación Barceló y Sa Nostra BMN

Nova línia de Microcrédits amb Fundació Barceló i Sa Nostra BMN

20 de mayo de 2015 PRODUCTES

La Fundació Barceló, ISBA i BMN-SA NOSTRA han signat un acord per fomentar la creació de llocs de treball, impulsar l'emprenedoria i ajudar els treballadors autònoms, cooperativistes i joves empresaris al desenvolupament de microempreses a Mallorca.

L'objecte social de l'acord també vol contribuir al desenvolupament de l'economia de les Illes Balears a través de la concessió d'aquesta línia de microcrèdits per afavorir l'accés al finançament.

Els principals beneficiaris d'aquests microcrèdits són els col·lectius formats per treballadors autònoms, cooperativistes, petites empreses, joves emprenedors i les persones aturades que vulguin emprendre el seu propi negoci o per reforçar els projectes empresarials ja iniciats, sempre que es generi nova ocupació.

Aquest conveni de col·laboració s'obrirà a les organitzacions d'ASIMA, ASAJA, la Federació de Cooperatives de les Illes Balears (FCIB) i l'Associació Balear de l'Empresa Familiar, entre d'altres, perquè tots els seus associats o cooperativistes es puguin beneficiar.

Concepte de Microcrèdit

Són aquelles operacions financeres, a llarg termini, destinades a la iniciació o millora d'activitats empresarials de molt reduïda dimensió, dirigides a microempreses, autònoms, emprenedors, joves empresaris ..., que presenten dificultats d'accés a fonts de finançament. El seu import nominal no és superior als 25.000 € per beneficiari.

En aquest tipus d'operacions, emmarcades en el conveni subscrit, no es requerirà per part d'ISBA cap garantia addicional a la de la pròpia persona que promogui o desenvolupi l'activitat.

Perquè el microcrèdit sigui considerat com a tal, no ha de ser complementat per un altre finançament addicional.

Com accedir al microcrèdit

Els interessats a accedir a aquestes línies de finançament han de presentar el seu projecte detallat a la Fundació Barceló. Aquells projectes que es considerin vàlids i adequats, per part de la Fundació Barceló, es remetran a ISBA ja BMN-SA NOSTRA per al seu estudi i anàlisi.

Tipologia i característiques dels microcrèdits

Es donarà preferència als crèdits de menor quantia i als que presentin una proposta de major creació de llocs de treball i també als que suposin una major creació de contractes fixos que temporals.

Els interessats podran accedir a diverses modalitats de finançament, en funció de les necessitats dels projectes:

  • Préstecs per Inversió: fins a 7 anys (amb la possibilitat d'afegir 1 any de carència)
  • Préstecs per accedir a capital circulant: fins a 5 anys (per cobrir necessitats de liquiditat, compra d'estocs ...)
  • La Fundació Barceló, per la seva banda, aportarà el 10% de l'operació formalitzada a ISBA SGR en concepte de fiança i com a reforç
  • Les sol·licituds hauran d'anar acompanyades d'un Pla de Viabilitat per al seu estudi i valoració
  • L'import màxim per projecte serà de 25.000 euros

Valoracions

Un cop signat el conveni de col·laboració, els principals representants de les entitats han comentat els aspectes més destacats de l'acte i de la conjuntura econòmica actual.

El director general de la Fundació Barceló, Rafael Torra, va destacar que liderar aquest projecte de Micresol palesa la voluntat de la Fundació d'ajudar a reforçar el teixit productiu de Mallorca "estem contents de veure com unes institucions tan importants com ISBA i BMN-SA NOSTRA se sumen a Micresol per impulsar un projecte que incideix directament en la millora de la situació de l'ocupació, atès que els beneficiaris podran millorar les seves condicions de vida i les de les seves famílies '.

El president d'ISBA, Fernando Marqués, es va mostrar molt satisfet per poder reforçar aquesta iniciativa privada per fomentar la creació de llocs de treball. 'Aquesta línia de finançament encaixa perfectament entre els objectius principals d'ISBA. La nostra missió i el nostre compromís passen per facilitar i millorar l'accés al capital de les petites i mitjanes empreses, els autònoms i dels professionals mitjançant la concessió de garanties 'ha manifestat F. Marqués.

Per la seva banda, Antoni Serra, director territorial de BMN-SA NOSTRA ha assegurat que són l'entitat financera de referència per al sector empresarial, amb un enfocament i una clara especialització en la mitjana i petita empresa, els autònoms i emprenedors. 'Som els aliats i els companys de viatge adequats per al teixit productiu balear perquè, per definició i per convicció, donar suport a les empreses sempre ha estat la nostra raó de ser. Ara, recolzant una vegada més, una iniciativa que ha de generar nous llocs de treball per a la nostra gent '.

 

Sobre la FUNDACIÓ BARCELÓ

Des de 1998, la Fundació Barceló ha utilitzat el microcrèdit com a instrument de desenvolupament en determinats països d'Àfrica i Amèrica Llatina, mitjançant la concessió de petits crèdits personals i retornables sense interessos. Actualment, la Fundació fomenta activament la creació de llocs de treball, impulsar l'emprenedoria i ajudar al desenvolupament de microempreses a Mallorca, a través del seu projecte Micresol.

Sobre ISBA

La Societat de Garantia Recíproca (SGR) ISBA és una entitat financera sense ànim de lucre. El seu principal objectiu consisteix a facilitar i millorar l'accés al finançament de les petites i mitjanes empreses, els autònoms i dels professionals mitjançant la concessió de garanties. Té per objecte contribuir al desenvolupament de l'economia de les Illes Balears. En la presa de decisions, sempre se segueixen criteris empresarials per avaluar els projectes empresarials presentats, prioritzant la seva viabilitat i la capacitat de gestió dels seus promotors.

Sobre BMN

El grup BMN, en el qual està integrat SA NOSTRA, compta amb 3 milions de clients, que el converteixen en un dels principals grups financers d'Espanya, referent a les Illes Balears, Andalusia i Llevant. Desenvolupa un model de banca preeminentment enfocat a la seva clientela, amb especial atenció a autònoms, particulars i pimes, com a motor de reactivació de l'economia en els territoris on està implantat.


Junta General de ISBA SGR

Junta General d'ISBA SGR

21 de abril de 2015 NOTÍCIES

Avui 20 abril 2015, s'ha celebrat a la seu social d'ISBA, SGR la Junta General de la societat, presidida per D. Fernando Marqués, on s'ha informat de l'activitat desenvolupada per ISBA, SGR durant l'exercici 2014, i el primer trimestre del 2015.
L'exercici 2014 es va tancar amb una xifra d'avals concedits per import de 45,6 milions d'euros, una xifra un 5% superior a l'exercici 2013. Constatem l'evolució soferta sobretot a partir de l'últim trimestre de l'exercici 2014, on es va incrementar considerablement el flux de crèdit de les entitats financeres.
Aquesta liquiditat aportada al mercat ha permès que les empreses de les Illes posessin en marxa una sèrie de projectes, principalment en la reforma d'establiments hotelers i de l'oferta complementària. També cal destacar el repunt en les sol·licituds d'inversió dels petits comerços que adapten els seus establiments a les noves tendències del mercat.
Fruit d'aquest increment, destacar que se segueix mantenint la inèrcia de l'exercici anterior a la sol·licitud d'operacions per a inversió que van rondar el 70%.
Capítol a part esmentar el suport als emprenedors que realitza ISBA, durant l'exercici 2014, es van concedir avals per a la creació d'empreses a 123 projectes, una xifra similar a la de l'exercici anterior.
Pel que fa a l'evolució de la morositat, està ha seguit un camí descendent iniciada a partir de 2014, ja que per segon any consecutiu tots els indicadors tant de dubtosos com de morosos van millorar, i la xifra de morositat pagada en el 9 , 66%.
La solvència de la societat ha seguit millorant ja que al tancament de l'exercici es va situar en el 21,8%, el que sens dubte permetrà a la Societat seguir ajudant a les pimes, emprenedors i autònoms de les Illes, tant en les seves necessitats d'inversió com de liquiditat.
En l'avanç de dades sobre l'evolució de la Societat en aquest inici d'exercici un cop tancats les dades del primer trimestre, destaquem el fort increment de l'activitat, s'han concedit avals per valor de 20 milions d'euros, un 73,3% d'increment respecte a l'exercici anterior, beneficiant a 211 empreses. La tònica d'operacions concedides per inversió segueix a l'entorn del 70%, destacant un fort impuls en operacions de reformes d'hotels petits i urbans principalment, així com segueix la tendència de millora d'establiments de l'oferta complementària a les zones turístiques, iniciant-se també un repunt en les sol·licituds per a empreses de serveis diversos (tallers, sector nàutic ...) i de construcció derivades de l'increment de reformes.
Pel que fa al finançament per a emprenedors, s'ha produït un fort repunt (+ 100%) en volum d'euros aportat per ISBA (8,2 milions d'euros) i un 54% en nombre de projectes avalats (77 noves empreses) .


Firma del convenio con Bankia

Signatura del conveni amb Bankia

15 de abril de 2015 NOTÍCIES

Aquest matí, s'ha signat el conveni de col·laboració entre BANKIA i ISBA SGR.

Gràcies a aquest, tant emprenedors com petites i mitjanes empreses de les Illes Balaares podran accedir a operacions de finançament, tant d'inversió com de capital circulant, en condicions molt avantatjoses.

A l'acte han assistit, per part de Bankia, el director territorial, Juan Antonio Soriano, i el director de zona a Balears, Andrés gelabert. Per part d'ISBA SGR, ho han fet el director general, Jesús Fernández i el director comercial, Jaime García de la Rosa.


Nueva imagen corporativa de SGR-Cesgar

Nueva imagen corporativa de SGR-Cesgar

14 de abril de 2015 NOTÍCIES

La Confederación Española de Sociedad de Garantía Recíproca ( SGR-Cesgar, www.cesgar.es ), en su  última Junta Directiva, ha dado a conocer su nueva imagen corporativa, que será trasladada a una nueva página web y a las redes sociales de la institución.

La Confederación se ha marcado como objetivo, para los años 2015 y 2016, prestar apoyo a más de 25.000 pequeñas y medianas empresas (pymes) de nuestro país. La acción formaría parte de un plan coordinador de este organismo, que en el último ejercicio inyectó financiación a más de 16.000 compañías y autónomos del país.

Esta tipología de sociedad recíproca permite reducir el coste en la financiación de proyectos. En paralelo, minimizan el riesgo de los financiadores y maximizan la eficiencia de las ayudas públicas, de manera que el respaldo de la Compañía Española de Reafianzamiento (CERSA), permite que cada cantidad invertida por el erario público se multiplique por casi 40 euros de financiación a autónomos y empresas.

Durante el recorrido de este sistema, en el caso de España se ha respaldado a más de 115.000 empresas y se han formalizado avales por un valor de más de 26.000 millones de euros. Los mismos han permitido alcanzar una inversión inducida de casi 35.000 millones de euros.

Otra de las dimensiones por las que se distingue esta iniciativa es porque facilitan el acceso al crédito en el largo plazo, pues solo uno de cada veinte créditos se amortiza en un plazo de menos de tres años. En este sentido, el 70% de las operaciones se financian a más de ocho años, lo que facilita la devolución del capital a las empresas.

Esta composición pone de manifiesto la nueva línea que se pretende infundir a los órganos directivos de la confederación, que fue aprobada en un plan estratégico en el que se contempla una mayor integración de las 22 sociedades de garantía recíproca que actualmente operan en España, 20 territoriales y dos sectoriales.


ISBA SGR galardonada con el Premio Ramón Llull 2015

ISBA SGR galardonada con el Premio Ramón Llull

13 de febrero de 2015 NOTÍCIES

El Premio Ramon Llull de la Comunidad Autónoma de las Illes Balears fue creado en 1997. Es una distinción que tiene como finalidad honrar y distinguir, de manera individual o colectiva, a las personas físicas y jurídicas que hayan destacado por los servicios prestados dentro del territorio de las Illes Balears en los ámbitos cultural, deportivo, jurídico, empresarial, cívico, humanitario, de investigación, de enseñanza y lingüístico.

La distinción a ISBA SGR reconoce la labor realizada, desde hace ya 35 años, en apoyo a la financiación de los emprendedores y las pimes de las Islas Baleares. Desde ISBA SGR damos las gracias a todas aquellas personas e instituciones que han trabajado con nosotros, para que muchos proyectos empresariales, generadores de riqueza y puestos de trabajo, se hayan hecho realidad.

Este galardón nos anima a seguir trabajando, para mejorar y ayudar al mayor numero posible de emprendedores y empresas de las islas Baleares.

 
 


Entrevista en Ara Balears

Entrevista en Ara Balears

5 de enero de 2015 NOTÍCIES

En la seva edició del passat diumenge 4 de gener, el diari AraBalears va entrevistar al director general d'ISBA SGR, Jesús Fernández. En l'entrevista es tracten temes sobre la situació econòmica actual, la funció d'ISBA SGR com a instrument d'ajuda al finançament d'empreses i emprenedors, i els sectors productius de l'economia balear, entre d'altres.

L'entrevista es pot descarregar aquí aquí


Firma de convenio con La Caixa

Signatura de conveni amb La Caixa

16 de diciembre de 2014 NOTÍCIES

Ahir va tenir lloc a la seu d'ISBA SGR, la signatura del conveni de col·laboració entre la nostra societat i La Caixa.

Gràcies a aquest, tant emprenedors com pimes, es van a poder beneficiar de l'accés al finançament en condicions molt avantatjoses, per a operacions tant d'inversió com de capital circulant.

A l'acte van assistir el director territorial de La Caixa a Balears, Francisco Costa, el president d'ISBA SGR, Fernando Marqués, i el director general, Jesús Fernández.


ISBA SGR: 35 AÑOS DE GARANTIA

ISBA SGR: 35 ANYS DE GARANTIA

9 de diciembre de 2014 NOTÍCIES

ISBA SGR va ser protagonista al programa de Ib3 televisió, Panorama IB, emès el passat dissabte 6 de desembre.

En el mateix, es va parlar de la història i del funcionament de la nostra societat, donant especial èmfasi al suport que brinda ISBA SGR al finançament d'emprenedors.

Per a això, van entrevistar a tres emprenedors de les illes, que s'han finançat gràcies a l'aval d'ISBA SGR.

Es tracta de Bodegues Binifadet, a Menorca. Escoleta Corrillos, a Eivissa, i més recentment, Oasis Catamarans, a Mallorca.

El programa es pot veure a la secció A la carta, d'Ib3 Tv, fent click aquí

 


Convenio entre ISBA, Banco Sabadell y el Ministerio de Industria para facilitar 15 Millones de euros a Pymes y Autónomos de las Islas Baleares

ISBA, BANCO SABADELL I EL MINISTERI D'INDUSTRIA ES JUNTEN PER A FACIL.LITAR 15 MILIONS D'EUROS A PIMES I AUTÓNOMS DE LES ILLES BALEARS

13 de noviembre de 2014 NOTÍCIES

ISBA, la Societat de Garantia Recíproca de les Illes Balears i Banc Sabadell facilitaran, mitjançant préstecs a petites i mitjanes empreses i autònoms, 15 milions d'euros. Ho faran a partir del conveni de col·laboració signat el dimarts dia 11, a Madrid, per les Societats de Garantia Recíproca representades per la Confederació Espanyola de Societats de Garantia Recíproca (CESGAR), la Companyia Espanyola de Reafiançament (CERSA), dependent del Ministeri de Indústria, Energia i Turisme, i l'entitat bancària. Aquest acord impulsarà el finançament empresarial amb la concessió de crèdits per més de 400 milions d'euros. A partir de la mateixa, es calcula que més de 5.000 empreses obtindran suport financer.

El conveni és rellevant per a les pimes, un sector especialment castigat per la crisi econòmica, que obtindrà finançament en condicions avantatjoses per a operacions tant d'inversió com de capital circulant i amb el repte clau d'incloure operacions relacionades amb processos d'internacionalització.

La importància d'aquest acord es posa de manifest en la participació en la signatura del mateix per part de la secretària general d'Indústria i la Petita i Mitjana Empresa, Begoña Cristeto, el director general d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa i president de la Companyia Espanyola de Reafiançament (CERSA), Víctor Audera, i el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, a més del president de CESGAR, José Rolando Álvarez Valbuena.
 
Tots els participants en aquest conveni, d'àmbit nacional comparteixen l'objectiu de donar suport a la millora de les condicions d'accés al crèdit de les petites i mitjanes empreses i els autònoms, així com vitalitzar i impulsar l'activitat econòmica i empresarial del país.

 



logo-goib logo-cersa european-invertment Cofinanciado por la Unión Europea Plan de recuperación, transformación y resiliencia


Aquesta garantia és possible gràcies a la Garantia que ha estat proveïda per COSME i el Fons Europeu per a Inversions Estratègiques ("FEIE") establerts sota el Pla d'Inversions per a Europa. L'objectiu del FEIE és ajudar al finançament de suport i executar inversions productives a la Unió Europea i assegurar un increment en l'accés al finançament.

Aquesta garantia és possible pel suport del Fons de Garantia Pime Innovfin amb el suport financer de la Unió Europea sota Horitzó 2020 i el Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE) establert sota el Pla Inversió per a Europa. L'objectiu del FEIE és ajudar al finançament de suport i executar inversions productives a la Unió Europea i assegurar un increment en l'accés al finançament.

Aquesta garantia és possible gràcies al mecanisme de Garantia per Sectors Culturals i Creatius (CCS Guarantee Facility), amb el suport financer de la Unió Europea sota el programa Europa Creativa.

Consentiment legal de cookies

El web d'Isba SGR utilitza cookies, pròpies i de tercers, per mantenir les seves preferències i analitzar els seus hàbits de navegació a la nostra pàgina web, amb la finalitat de garantir la qualitat, la seguretat i la millora dels serveis oferts a través d'aquesta. Les cookies poden ser acceptades, rebutjades, bloquejades i esborrades, segons vulgueu. Això ho podrà fer mitjançant les opcions disponibles a la present finestra oa través de la configuració del vostre navegador, segons el cas. Més informació a l'apartat Política de Cookies de la nostra pàgina web.

Les cookies tècniques serveixen per garantir el funcionament correcte del portal web, així com per proporcionar comoditat i fluïdesa a la navegació de l'usuari.

Les cookies analítiques o de mesura ajuden els propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.

Cookies per integrar funcionalitats de xarxes socials al lloc web i compartir continguts del lloc web a aquestes xarxes socials.

Desar preferències Rechazar cookies Acceptar totes les galetes