El dia 14 de maig es va celebrar la Junta General Ordinària i Extraordinària d'ISBA SGR, on es van presentar els comptes anuals i la memòria de l'exercici 2023.

La Junta General d'ISBA SGR va aprovar els comptes anuals, l'informe de gestió i la memòria de l'any 2023, un exercici molt positiu, amb unes xifres mai no vistes de concessió d'avals (salvant l'any 2020 de la pandèmia).

L'exercici 2023 es van concedir 117,4 milions d'euros, dels quals es van formalitzar 104 milions d'euros. El risc viu de la societat es va situar a 316 milions d'euros. ISBA avala actualment 3.872 empreses ajudant a mantenir 38.526 llocs de treball, amb un finançament en les millors condicions del mercat.

Una dada significativa de la bona salut de la societat és que va tancar l'exercici 2023 amb una solvència del 24,65%, triplicant el mínim exigit pel Banc d'Espanya, que és del 8%. D'altra banda, manté la taxa de morositat més baixa del sector a escala nacional, a més d'aportar al fons de provisions tècniques, del compte de resultats, un total de 4 milions d'euros.

Pel que fa a les dades d'emprenedors, s'han avalat 236 noves empreses, que han suposat la creació de 852 nous llocs de treball.

Al llarg de la seva història, ISBA va formalitzar 29.325 avals, amb un total de 1.454 milions d'euros formalitzats. Actualment, té 11.263 socis, dels quals el 82,26% són de l'illa de Mallorca, el 9,74% de Menorca i el 8% d'Eivissa i Formentera.

La Junta, celebrada a la seu central de la societat, va comptar amb la participació del president de la societat de garantia recíproca, Eduardo Soriano; la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni del Govern i consellera delegada d'ISBA, Susana Pérez, i el director general d'ISBA, Manuel López.

A l'acte es va tenir un emocionat record a Jesús Fernández, que va ser director general de la societat, mort l'agost de l'any passat. Durant els seus gairebé trenta anys a ISBA, va ser un exemple de lideratge, professionalitat, optimisme i visió empresarial.


15 de mayo de 2024 Destacat
Convenio entre ISBA, Banco Sabadell y el Ministerio de Industria para facilitar 15 Millones de euros a Pymes y Autónomos de las Islas Baleares

ISBA, BANCO SABADELL I EL MINISTERI D'INDUSTRIA ES JUNTEN PER A FACIL.LITAR 15 MILIONS D'EUROS A PIMES I AUTÓNOMS DE LES ILLES BALEARS

13 de noviembre de 2014 NOTÍCIES

ISBA, la Societat de Garantia Recíproca de les Illes Balears i Banc Sabadell facilitaran, mitjançant préstecs a petites i mitjanes empreses i autònoms, 15 milions d'euros. Ho faran a partir del conveni de col·laboració signat el dimarts dia 11, a Madrid, per les Societats de Garantia Recíproca representades per la Confederació Espanyola de Societats de Garantia Recíproca (CESGAR), la Companyia Espanyola de Reafiançament (CERSA), dependent del Ministeri de Indústria, Energia i Turisme, i l'entitat bancària. Aquest acord impulsarà el finançament empresarial amb la concessió de crèdits per més de 400 milions d'euros. A partir de la mateixa, es calcula que més de 5.000 empreses obtindran suport financer.

El conveni és rellevant per a les pimes, un sector especialment castigat per la crisi econòmica, que obtindrà finançament en condicions avantatjoses per a operacions tant d'inversió com de capital circulant i amb el repte clau d'incloure operacions relacionades amb processos d'internacionalització.

La importància d'aquest acord es posa de manifest en la participació en la signatura del mateix per part de la secretària general d'Indústria i la Petita i Mitjana Empresa, Begoña Cristeto, el director general d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa i president de la Companyia Espanyola de Reafiançament (CERSA), Víctor Audera, i el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, a més del president de CESGAR, José Rolando Álvarez Valbuena.
 
Tots els participants en aquest conveni, d'àmbit nacional comparteixen l'objectiu de donar suport a la millora de les condicions d'accés al crèdit de les petites i mitjanes empreses i els autònoms, així com vitalitzar i impulsar l'activitat econòmica i empresarial del país.

 


ISBA y BMN-SA NOSTRA impulsan el apoyo a las pymes y los autónomos

ISBA i BMN-SA NOSTRA impulsen el suport a les pimes i autónoms

20 de octubre de 2014 NOTÍCIES

Les dues entitats subscriuen un acord de col·laboració per llançar la nova línia de finançament "Autònoms Express"
Fernando Marqués i Antoni Serra reafirmen l'aliança mantinguda en el suport als autònoms ia la petita i mitjana empresa
El president d'ISBA, Fernando Marqués, i el director territorial de BMN-SA NOSTRA, Antoni Serra, han subscrit avui un ampli acord de col·laboració, a la seu de BMN-SA NOSTRA, mitjançant el qual s'ofereixen unes avantatjoses propostes de finançament a favor de les petites i mitjanes empreses, els emprenedors i els treballadors autònoms de Balears.
Per a aquests importants agents del teixit productiu balear, BMN SA NOSTRA i ISBA Societat de Garantia Recíproca reafirmen l'objectiu comú de facilitar el seu finançament i millorar el servei amb un renovat catàleg de productes que s'adapta als objectius financers i temporals de pimes i autònoms.
Amb la línia "Autònoms Express" es poden formalitzar operacions de fins a 80.000 €, amb una ràpida resposta a les necessitats de finançament d'aquests empresaris. Per aquesta raó, es simplifiquen tant els tràmits a realitzar com la documentació necessària per a l'estudi de les operacions.
Les operacions, poden, igualment, acollir-se a la Línia de Finançament Isba Caib 2014, que inclou bonificacions tant per al tipus d'interès, com per al cost de l'aval. Tot això amb la intenció que el preu final de les operacions sigui el millor possible.


Jornada " Apoyo financiero a la internacionalización empresarial "

Jornada "Suport financer a la internacionalització empresarial"

8 de octubre de 2014 NOTÍCIES

El proper dilluns 13 d'octubre, tindrà lloc el seminari "Suport Financer a la Internacionalització Empresarial", en el qual es comptarà amb la participació de destacats ponents.

S'adjunta el programa de la jornada, així com el link directe de la web de l'ICEX per a la inscripció: http://www.icex.es/icex/es/navegacion-principal/todos-nuestros-servicios/formacion/seminarios/SEM2014334689.html

L'acte tindrà lloc a la sala d'actes de la Conselleria d'Economia i Competitivitat, Plaça de Son Castelló, 1 (Polígon Son Castelló), de Palma.


Programa Fast Start-UP de la Fundació Universitat Empresa

Programa Fast Start UP de la Fundació Universitat Empresa

30 de septiembre de 2014 NOTÍCIES

EL CAMÍ RAPIDO DES D'UNA IDEA DE NEGOCI FINS A UN PRODUCTE VIABLE

Programa d'acceleració d'idees basades en el coneixement


Què és Fast Start-up?

Aquest programa pretén ajudar-te a transformar la teva idea empresarial en un producte viable, definit i validant el model de negoci més adequat en el teu cas, mitjançant les metodologies actuals "Customer Development" i "Lean Startup".

 

Públic objectiu

El programa està orientat a qualsevol emprenedor de la comunitat universitària:

 

Estudiants universitaris.

Personal Docent Investigador.

Personal d'Administració i Serveis.

Titulats universitaris que hagin acabat la carrera després del 01/09/2009.

Tindran prioritat les idees de negoci basades en tecnologies i coneixements generats a la UIB.

 

Durada: octubre 2014 - febrer de 2015

Vols a emprendre, però no tens encara una idea de negoci o et costa decidir-

 

Inscriu-te ara per a les sessions de creativitat i motivació amb alguns dels millors conferenciants de l'actualitat:

Víctor Küppers
08/10/2014 – 13:00h
Edifici Anselm Turmeda, UIB

Pau Gacía-Milá
14/10/2014 – 13:00h
Edifici Jovellanos, UIB

Anxo Pérez
21/10/2014 – 13:00h
Edifici Mateu Orfila i Rotger, UIB

http://uibempren.org/fast-start-up/


Nueva línea de apoyo a la financiación para mujeres empresarias y emprendedoras de las SGR y el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad

Nova linia de suport a la financiació per a dones empresaries i emprenedoras de les SGR i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials e Igualdat

24 de septiembre de 2014 PRODUCTES

Nova línia de suport al finançament per a dones empresàries i emprenedores de les SGR i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Per a operacions d'aval concedides per les SGR a dones emprenedores i empresàries (*) que hagin començat la seva activitat en els últims 3 exercicis.

Bonificació de la comissió d'estudi fins a un màxim de 500 euros per beneficiari.

Des de l'1 de setembre i fins que s'esgoti la disponibilitat de fons (28.000 euros).

Termini màxim: juliol de 2015.

(*): Dones que desenvolupin la seva activitat sota la forma d'autònomes o en cas de societats sempre que representin més del 50% de participació social i que hagin començat la seva activitat en els últims tres exercicis.


Banco Santander e ISBA SGR facilitan financiación a las pymes de Baleares

Banco Santander e ISBA facil.liten financiació a les pimes de Balears

9 de septiembre de 2014 NOTÍCIES

BANCO SANTANDER i ISBA, SOCIETAT DE GARANTIA RECÍPROCA, han ratificat avui l'acord de col·laboració financera entre les dues entitats.

A l'acte han acudit els equips de Banco Santander i ISBA SGR representats per Ignacio Alcaraz, director territorial de Banc Santander i Fernando Marqués, president d'ISBA SGR.

A la reunió mantinguda, tots dos han mostrat la seva plena satisfacció per l'acord assolit i el seu convenciment que l'acord es molt important per al desenvolupament de l'economia balear. Les dues entitats han posat en marxa una acció coordinada per traslladar els beneficis d'aquest acord de manera immediata a les Petites i Mitjanes empreses de Balears.

Mitjançant aquest acord, Banc Santander posa a disposició de les empreses de les Balears una línia de préstecs, tant per inversió com per a circulant de 15 milions d'euros, que seran avalats per ISBA SGR, del qual es beneficiaran més de 200 pimes.

Les empreses que formalitzin aquestes operacions, podran també beneficiar-se de les línies bonificades que posa a disposició el Govern dels Illes Balears a través d'ISBA SGR


Firma del convenio con el BBVA

Signatura del conveni amb el BBVA

4 de septiembre de 2014 NOTÍCIES

Recentment, s'ha procedit a la signatura del conveni de col·laboració entre el banc BBVA i ISBA SGR. Gràcies a aquest acord, es posa a disposició de les pimes i emprenedors de Balears, una línia de finançament per un import de 8.000.000 €. Es contemplen en el mateix avalar operacions tant d'inversió com de liquiditat. Aquestes operacions són susceptibles, igualment, de acollir-se a les bonificacions de la línia Isba Caib 2014.

Amb aquest nou conveni, són ja 11 les entitats financeres que operen amb ISBA SGR, contribuint a l'objectiu principal de la societat, que és el de facilitar i millorar l'accés del finançament als empresaris i emprenedors de les Illes Balears.


Firma del convenio con el Banco Santander

Signatura del conveni amb el Banc Santander

18 de julio de 2014 NOTÍCIES

ISBA, S.G.R. formalitza un conveni de finançament amb el Banc de Santander, gràcies al qual podran beneficiar les pimes, autònoms i emprenedors de les Illes Balears.

Aquest conveni forma part d'un acord global, formalitzat ahir entre el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, el president del Banc de Santander, Emilio Botín, i el president de CESGAR (Confederació Empresarial de Societats de Garantia Recíproca), D. Jesús Fernández, el qual al seu torn és director general d'ISBA, Societat de Garantia Recíproca de les Illes Balears. El senyor Fernández va rubricar l'acord en representació de totes les Societats de Garantia Recíproca existents a Espanya.

El conveni contempla la formalització d'operacions, sempre avalades per una SGR, per un import global de 350.000.000 €, i s'espera que de la mateixa es beneficiïn unes 4.000 petites i mitjanes empreses.

Per a Balears, representarà una línia de 15 milions d'euros, de les que es podran beneficiar unes 200 petites i mitjanes empreses, a través del Banc de Santander i avalades per ISBA SGR. El Ministeri d'Indústria, Energia ii Turisme, al seu torn, reavalará un percentatge d'aproximadament el 50%, les operacions a les societats de garantia recíproca.


Jornada técnica sobre financiació pública

Jornada técnica sobre financiació pública

2 de junio de 2014 NOTÍCIES

Durant el matí d'avui, ISBA SGR, participa a la "Jornada tècnica sobre finançament públic", organitzada per la Direcció General de Comerç i Empresa en col·laboració amb l'IDI i dirigida als emprenedors ia les pimes de les Illes Balears. L'acte es celebra a Sala d'actes de la Conselleria d'Economia i Competitivitat.


En el transcurs de la mateixa, es presenta el programa de suport a la recerca de finançament SEERF, mitjançant l'estandardització de plans d'empresa, creació d'una borsa de consultors i enllaç amb els instruments públics existents a la nostra CA, i el programa d'incentiu a la inversió industrial. De la mateixa manera, s'expliquen les diverses línies de finançament i altres recursos públics destinats a facilitar el finançament empresarial.


La benvinguda a l'acte, l'ha donat el conseller d'Economia i Competitivitat, Joaquín García i durant el matí es compta amb la participació de la directora general de Comerç i Empresa, Lourdes Cardona, el director general d'ISBA, Jesús Fernández, la vocal assessora de la Unitat de Suport de la Direcció general d'Indústria i Petita i Mitjana Empresa, Ana Mª Lagares, Direcció Territorial de Comerç, delegació de l'ICEX a Balears, Luís Miguel Herrero, secretària general d'ENISA, Isabel Moneu. Tancarà la jornada el director general del Tresor, Política Financera i Patrimoni del Govern de les Illes Balears, Miquel Miralles.


En l'enllaç de més avall, es pot descarregar la presentació feta pel director general, Jesús Fernández.


Reunión con la CAEB

Reunió amb la CAEB

22 de mayo de 2014 NOTÍCIES

Dimecres passat, 21 de maig, va tenir lloc una reunió entre la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) i la Societat de Garantia Recíproca (ISBA SGR).
En la mateixa es va tractar, entre altres temes, sobre com facilitar el finançament a emprenedors i empreses de les Balears, mitjançant la concessió de l'aval d'ISBA SGR.
Per part de CAEB van assistir la seva presidenta, Carmen Planas, i el gerent, Sergio Bertrán, i per part d'ISBA SGR seu president Fernando Marqués i el director Jesús Fernández.


logo-goib logo-cersa european-invertment Cofinanciado por la Unión Europea Plan de recuperación, transformación y resiliencia


Aquesta garantia és possible gràcies a la Garantia que ha estat proveïda per COSME i el Fons Europeu per a Inversions Estratègiques ("FEIE") establerts sota el Pla d'Inversions per a Europa. L'objectiu del FEIE és ajudar al finançament de suport i executar inversions productives a la Unió Europea i assegurar un increment en l'accés al finançament.

Aquesta garantia és possible pel suport del Fons de Garantia Pime Innovfin amb el suport financer de la Unió Europea sota Horitzó 2020 i el Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE) establert sota el Pla Inversió per a Europa. L'objectiu del FEIE és ajudar al finançament de suport i executar inversions productives a la Unió Europea i assegurar un increment en l'accés al finançament.

Aquesta garantia és possible gràcies al mecanisme de Garantia per Sectors Culturals i Creatius (CCS Guarantee Facility), amb el suport financer de la Unió Europea sota el programa Europa Creativa.

Consentiment legal de cookies

El web d'Isba SGR utilitza cookies, pròpies i de tercers, per mantenir les seves preferències i analitzar els seus hàbits de navegació a la nostra pàgina web, amb la finalitat de garantir la qualitat, la seguretat i la millora dels serveis oferts a través d'aquesta. Les cookies poden ser acceptades, rebutjades, bloquejades i esborrades, segons vulgueu. Això ho podrà fer mitjançant les opcions disponibles a la present finestra oa través de la configuració del vostre navegador, segons el cas. Més informació a l'apartat Política de Cookies de la nostra pàgina web.

Les cookies tècniques serveixen per garantir el funcionament correcte del portal web, així com per proporcionar comoditat i fluïdesa a la navegació de l'usuari.

Les cookies analítiques o de mesura ajuden els propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.

Cookies per integrar funcionalitats de xarxes socials al lloc web i compartir continguts del lloc web a aquestes xarxes socials.

Desar preferències Rechazar cookies Acceptar totes les galetes