El Banc Sabadell i ISBA, Societat de Garantia Recíproca, han renovat i ampliat el conveni de col·laboració entre totes dues entitats.

El nou import del conveni és de 40 milions d'euros, la qual cosa permetrà a emprenedors, pimes i autònoms de Balears continuar beneficiant-se de l'accés al finançament en condicions molt avantatjoses, per a operacions tant d'inversió com de liquiditat, gràcies a les línies de finançament bonificades de ISBA SGR, que contemplen importants bonificacions, tant al tipus d'interès com al cost de l'aval.

L'acord ha estat signat en la seu de ISBA SGR, pel director regional del Banc Sabadell Tomeu Matemales, i el director general de ISBA SGR, Jesús Fernández. Van ser presents també el director institucional territorial de Banc Sabadell, José Antonio Cola i el director comercial de ISBA Jaime García de la Rosa.

Aquesta ampliació de conveni permetrà a totes dues entitats continuar potenciant a emprenedors, autònoms i pimes de les Illes Balears, que són el teixit clau de l'economia balear i motors de la creació d'ocupació, en unes condicions molt avantatjoses”.


5 de diciembre de 2022 Destacat
V Concurso RESET de Emprendedores de la UIB

V Concurso RESET de Emprendedores de la UIB

23 de octubre de 2013 NOTÍCIES

V Concurso RESET de Emprendedores de la UIB

El RESET es el programa de creación de empresas de la Universidad de las Islas Baleares, coordinado por la Fundación Universidad-Empresa de las Islas Baleares, y dirigido a la comunidad universitaria.

Objetivos principales:

- Fomentar la cultura emprendedora entre la comunidad universitaria: universitarios, doctorados y postdoctorados, personal docente, investigador, etc.

- Detectar potenciales emprendedores para poder dar respuesta a sus necesidades en la fase inicial de definición de una idea de negocio.

- Ofrecer asesoramiento a proyectos empresariales de jóvenes universitarios e investigadores.

- Organizar actos, cursos, seminarios, etc., sobre la creación de empresas y la innovación empresarial.

El concurso RESET pretende motivar el espíritu emprendedor de la comunidad universitaria ( estudiantes, docentes, investigadores, etc . ), con el objetivo de poder aplicar los conocimientos adquiridos y las experiencias profesionales al desarrollo de servicios y productos viables comercialmente.

 
Para más información, aquí
 
Para incripciones, aquí


Las líneas ISBA ayudan a crear 557 puestos de trabajo

Les línies ISBA ajuden a crear 557 llocs de feina

19 de agosto de 2013 NOTÍCIES

Tal com publica avui el diari Ultima Hora, i amb dades a 31 de juliol, les línies de finançament d'ISBA SGR han afavorit la creació de més de 100 noves empreses, i la creació de 557 llocs de feina.

Això suposa un increment del 37% en el nombre d'empreses, i un 104% en el nombre de llocs de treball creats.

En aquesta data, s'han aprovat avals per un import de 30,6 milions d'euros, dels quals 8,1 milions han estat per al finançament de nous projectes empresarials.

A destacar també que un 66% dels avals atorgats ho són per a operacions d'inversió, xifra que en l'exercici anterior va ser d'un 42%. Els avals per finançar circulant passen, en el mateix període, del 36% al 20%.


Fuerte incremento de avales en Ibiza y Formentera

Fort increment d'avals a Eivissa i Formentera

24 de julio de 2013 NOTÍCIES

Tal com assenyala el diari Diari d'Eivissa , en la seva edició d'avui 24 de novembre, en el que portem d'any l'activitat d'ISBA SGR a les Pitiüses, presenta un creixement notable , en relació al msimo període de l'any 2013. S'han formalitzat ja avals per import de 3,3 M € , el que suposa un increment del 27 % respecte a la xifra formalitzada en tot l'any 2013. D'aquests avals , el 68 % són per finançar operacions d'inversió , de manera que se segueix la tendència marcada ja des de l'any 2013. Pel que fa a operacions d'emprenedors , s'han avalat operacions per import d'un milió d'euros, seguint també una tendència a l'alça


Presentación del SEERF en la Consellería de Economía y Competitividad

Presentació del SEERF a la Conselleria d'Economia i Competitivitat

4 de julio de 2013 NOTÍCIES

Aquest matí , a la la Conselleria d'Economia i Competitivitat , s'ha presentat el nou servei SEERF , Suport per a Emprenedors i Empreses a la Recerca de Finançament.

Acte al qual han assistit el conseller d'Economia i Competitivitat , Joaquín García , la directora general de Comerç i Empresa Lourdes Cardona , el president d'ISBA Fernando Marqués , i el director general Jesús Fernández.

A partir del desenvolupament normatiu dels articles 13 , 11.ay 11.d de la Llei 2 /2012, de suport als emprenedors i les emprenedores ia la micro , petita i mitjana empresa , la Conselleria d'Economia i Competitivitat , a través d' la IDI , ha creat un programa marc anomenat SEERF , Suport a Emprenedors i Empreses a la Recerca de Finançament.

El SEERF va dirigit a emprenedors i / o empreses de les Illes Balears que busquin finançament , els projectes empresarials que tinguin alguna de les característiques o necessitats següents:

Projectes vinculats als sectors i mercats tradicionals de les Illes Balears

Projectes vinculats a la innovació , no vinculats als sectors tradicionals

Aquest programa té els següents objectius:

Establir un sistema estàndard de validació de la viabilitat tècnica , comercial i econòmica dels projectes empresarials , per tal d'ajudar als emprenedors i les empreses accedir al crèdit tradicional i no tradicional.

Afavorir la inversió en R + D + ii despeses en R + D + i.

Disminuir les barreres d'entrada a la investigació i l'estratègia de finançament .

Professionalitzar el sector privat en recerca , consultoria especialitzada i / o personalitzada i formació en el procés d'elaboració del pla d'empresa , pla de viabilitat , i en la investigació i estratègia de finançament per a l'emprenedor i l'empresa.

Ordenar la informació i els recursos financers destinats a emprenedors i empreses , amb l'objectiu de donar un servei integrat per a l'economia balear.

Crear noves línies d'aval destinades a emprenedors i empreses a través d'ISBA , SGR.

Impulsar la inversió a les Illes Balears , millorar l'economia balear i generar llocs de treball.

El contingut del programa es fonamenta en tres pilars bàsics:

- Pilar 1: Estandardització dels plans d'empresa i plans de viabilitat per a emprenedors i empreses i per al sistema financer .

- Pilar 2: Productes destinats a donar suport als emprenedors i les empreses en l'elaboració i maduració de plans d'empresa i plans de viabilitat per accedir al finançament.

- Pilar 3: Productes financers destinats a donar suport als emprenedors i les empreses per finançar el seu projecte empresarial .

Documentació del programa :

Bases

Reglament de la Borsa de formadors i consultors

Sol · licitud per formar part de la Borsa de formadors i consultors

Sol · licitud de participació l'emprenedor / empresari en el programa

Reglament per a les entitats col · laboradores

Per descarregar els plans d'empresa , fes clic aquí

www.idi.es

 


Visita del Colegio de Economistas a ISBA SGR

Visita del Col.legi d'Economistes a ISBA SGR

2 de julio de 2013 NOTÍCIES

Aquest dimarts, 2 de juliol, representants i membres del Col·legi d'Economistes de les Illes Balears, han assistit a ISBA SGR a una sessió informativa.

Sota el títol "Coneixement Directiu per Economistes: Una oportunitat per als escenaris adversos", en la xerrada s'han explicat temes com el paper d'ISBA en el finançament d'emprenedors i empreses, els diferents productes i línies de finançament existents, així com quins aspectes s'avaluen a l'hora de la presa de decisions.

www.economistes.org


63 nuevas empresas y 419 empleos creados

63 noves empreses i 419 llocs de feina creats

18 de junio de 2013 NOTÍCIES

En el que portem d'any, ISBA SGR ha concedit avals que han permès la creació de 63 noves empreses, les quals al seu torn han creat 419 nous llocs de treball.

Aquests són les dades anunciades per la Conselleria d'Economia i Competitivitat, després de la reunió mantinguda entre el conseller Joaquim García, la directora general de Comerç i Empresa Loudes Cardona, el president d'ISBA SGR Fernando Marqués i el seu director general, Jesús Fernández.

La xifra de creació de noves empreses suposa un increment del 23% respecte a l'any anterior.

Pel que fa a l'activitat general d'ISBA SGR, destacar que els avals per a finançament d'inversions representen el 60%, quan en el ejercico anterior la xifra era d'un 26%.


Presentación de ISBA SGR en Menorca

Presentació d'ISBA SGR a Menorca

10 de marzo de 2013 NOTÍCIES

Dijous passat, 14 de març, a la seu d'ISBA SGR a Menorca, va tenir lloc la presentació de les dades corresponents a l'activitat de la societat a l'illa de Menorca en l'exercici 2012.

En la mateixa van estar presents el seu president, Fernando Marqués, el vicepresident Lluís Sintes, el director general Jesús Fernández, i José Vicente Marí, conseller delegat i representant del Govern dels Illes Balears.

En el citat any 2012, es va incrementar l'activitat en un 82%, aprovant-se 56 operacions i formalitzant un import total de sis milions d'euros. Pel que fa a les dades històriques, a Menorca ISBA SGR avala actualment a 257 societats, per un import de 20,1 milions d'euros.

Els sectors més dinàmics han estat el de comerç, seguit d'indústria, transport, hoteleria i turisme, construcció i sector primari.

Pel que fa a les xifra de noves empreses, es van avalar operacions a 5 nous emprenedors, i es van ajudar a crear 52 nous llocs de treball directes.

Igualment, es va fer referència a la nova Línia de Finançament ISBA CAIB 2013, que contempla importants bonificacions en les operacions avalades, tant al tipus d'interès (fins a un 2%) com al cost de l'aval (fins al 100%).


XI edición del concurso Eureka

XI edició del concurs Eureka

10 de febrero de 2013 NOTÍCIES

 Una any més, Palma Activa organitza el concurs Eureka, aquest any en la seva XI edició. La idea és detectar nous projectes , estimular l'emprenedoria i la formació i capacitació dels emprenedors.

La formació segueix sent un pilar fonamental del programa , i als concursants se'ls instrueix en temes com noves tecnologies , xarxes socials, aspectes jurídics , laborals , econòmics , financers, màrqueting , entre altres. Els tres projectes guanyadors rebran un premi, sent la quantia total de 13.000 € . La data límit de presentació de sol·licituds és el 15 de març. Per a més informació :

http://blog.palmaactiva.com/2012/01/premi-eureka-de-projectes-empresarials.html


logo-goib logo-cersa european-invertment Cofinanciado por la Unión Europea


Aquesta garantia és possible gràcies a la Garantia que ha estat proveïda per COSME i el Fons Europeu per a Inversions Estratègiques ("FEIE") establerts sota el Pla d'Inversions per a Europa. L'objectiu del FEIE és ajudar al finançament de suport i executar inversions productives a la Unió Europea i assegurar un increment en l'accés al finançament.

Aquesta garantia és possible pel suport del Fons de Garantia Pime Innovfin amb el suport financer de la Unió Europea sota Horitzó 2020 i el Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE) establert sota el Pla Inversió per a Europa. L'objectiu del FEIE és ajudar al finançament de suport i executar inversions productives a la Unió Europea i assegurar un increment en l'accés al finançament.

Aquesta garantia és possible gràcies al mecanisme de Garantia per Sectors Culturals i Creatius (CCS Guarantee Facility), amb el suport financer de la Unió Europea sota el programa Europa Creativa.

Consentiment legal de cookies

El web d'Isba SGR utilitza cookies, pròpies i de tercers, per mantenir les seves preferències i analitzar els seus hàbits de navegació a la nostra pàgina web, amb la finalitat de garantir la qualitat, la seguretat i la millora dels serveis oferts a través d'aquesta. Les cookies poden ser acceptades, rebutjades, bloquejades i esborrades, segons vulgueu. Això ho podrà fer mitjançant les opcions disponibles a la present finestra oa través de la configuració del vostre navegador, segons el cas. Més informació a l'apartat Política de Cookies de la nostra pàgina web.

Les cookies tècniques serveixen per garantir el funcionament correcte del portal web, així com per proporcionar comoditat i fluïdesa a la navegació de l'usuari.

Les cookies analítiques o de mesura ajuden els propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.

Cookies per integrar funcionalitats de xarxes socials al lloc web i compartir continguts del lloc web a aquestes xarxes socials.

Desar preferències Acceptar totes les galetes