El dia 14 de maig es va celebrar la Junta General Ordinària i Extraordinària d'ISBA SGR, on es van presentar els comptes anuals i la memòria de l'exercici 2023.

La Junta General d'ISBA SGR va aprovar els comptes anuals, l'informe de gestió i la memòria de l'any 2023, un exercici molt positiu, amb unes xifres mai no vistes de concessió d'avals (salvant l'any 2020 de la pandèmia).

L'exercici 2023 es van concedir 117,4 milions d'euros, dels quals es van formalitzar 104 milions d'euros. El risc viu de la societat es va situar a 316 milions d'euros. ISBA avala actualment 3.872 empreses ajudant a mantenir 38.526 llocs de treball, amb un finançament en les millors condicions del mercat.

Una dada significativa de la bona salut de la societat és que va tancar l'exercici 2023 amb una solvència del 24,65%, triplicant el mínim exigit pel Banc d'Espanya, que és del 8%. D'altra banda, manté la taxa de morositat més baixa del sector a escala nacional, a més d'aportar al fons de provisions tècniques, del compte de resultats, un total de 4 milions d'euros.

Pel que fa a les dades d'emprenedors, s'han avalat 236 noves empreses, que han suposat la creació de 852 nous llocs de treball.

Al llarg de la seva història, ISBA va formalitzar 29.325 avals, amb un total de 1.454 milions d'euros formalitzats. Actualment, té 11.263 socis, dels quals el 82,26% són de l'illa de Mallorca, el 9,74% de Menorca i el 8% d'Eivissa i Formentera.

La Junta, celebrada a la seu central de la societat, va comptar amb la participació del president de la societat de garantia recíproca, Eduardo Soriano; la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni del Govern i consellera delegada d'ISBA, Susana Pérez, i el director general d'ISBA, Manuel López.

A l'acte es va tenir un emocionat record a Jesús Fernández, que va ser director general de la societat, mort l'agost de l'any passat. Durant els seus gairebé trenta anys a ISBA, va ser un exemple de lideratge, professionalitat, optimisme i visió empresarial.


15 de mayo de 2024 Destacat
ISBA SGR y BBVA renuevan su convenio de colaboración

ISBA SGR i BBVA renoven el seu conveni de col·laboració

1 de julio de 2021 NOTÍCIES

BBVA i ISBA, Societat de Garantia Recíproca, han renovat el Conveni de Col·laboració entre totes dues entitats.

Amb la signatura d'aquest Conveni es possibilita que un número molt important d'emprenedors, pimes i autònoms de Balears puguin beneficiar-se d'un finançament en condicions molt avantatjoses, per a operacions tant d'inversió com de liquiditat, gràcies a la línia ISBA CAIB 2021, que contempla importants bonificacions tant al tipus d'interès com al cost de l'aval.

L'acord ha estat signat en la seu d’ISBA SGR, pel president de ISBA SGR, Eduardo Soriano, pel director de Zona de BBVA a Balears, Luis Foix García de Siles i per la responsable d'institucions de la direcció degional Est, Rosa García Barba.

El director de zona de BBVA a Balears va subratllar “la contínua obstinació de BBVA per fer costat financerament als autònoms i pimes de Balears, que es configuren com un dels pilars fonamentals de l'economia i motors de la creació d'ocupació i la recuperació econòmica”.

Per part seva, el president d’ISBA va apuntar “la importància que té l'ampliació d'aquest conveni, que permetrà a totes dues entitats continuar potenciant a emprenedors, autònoms i pimes de les Illes Balears en unes condicions molt avantatjoses”.


Presentación de los Créditos ISBA AQUISGRAN

Presentació dels Crèdits ISBA AQUISGRAN

23 de junio de 2021 NOTÍCIES

Avui s'han presentat els Crèdits ISBA Aquisgrán, una alternativa de finançament per a pimes i autònoms.

Aquisgrán, és una iniciativa pionera a Europa, creada per les Societats de Garantia Recíproca, finançada pel Fons Europeu d'Inversions (FEI) i l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) d'Espanya. Aquest nou producte millorarà l'accés al crèdit a pimes i autònoms i permet diversificar les seves fonts de finançament més enllà del canal bancari tradicional.

Les línies de finançament ISBA CAIB impulsades per ISBA i el Govern de les Illes Balears, per a petites i mitjanes empreses i treballadors autònoms, incorpora ja els crèdits ISBA-Aquisgrán com una nova font de finançament.

En el cas d'aquests crèdits ISBA Aquisgrán, es poden sol·licitar fins a 200.000 euros per operació a pimes i autònoms amb un termini de fins a 10 anys i amb possibilitat de fins a dos anys de manca. Queden excloses les operacions amb garantia real.

Ja es poden sol.licitar a través de la web www.isbasgr-online.es

La Consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez; el President d’ISBA SGR, Eduardo Soriano; el director general d'Aquisgrán, Eusebio Martín, i el director general d’ISBA SGR, Jesús Fernández, han presentat avui dimarts aquesta alternativa de finançament dirigit al teixit empresarial.


ISBA SGR y CaixaBank renuevan y amplían su convenio de colaboración

ISBA SGR i CaixaBank renoven i amplien el seu conveni de col·laboració

21 de junio de 2021 NOTÍCIES

CaixaBank i ISBA, societat de garantia recíproca, han renovat i ampliat el conveni de col·laboració entre totes dues entitats, fins als 175 milions d'euros.

Gràcies a això, emprenedors, pimes i autònoms de Balears es podran continuar beneficiant de l'accés al finançament en condicions molt avantatjoses, per a operacions tant d'inversió com de liquiditat i acollir-se, a més, a la línia ISBA CAIB 2021, que inclou importants bonificacions tant al tipus d'interès com al cost de l'aval.

CaixaBank ha formalitzat, en el que va d'any, un total de 250 operacions avalades per ISBA per un import de 17 milions d'euros.

L'acord ha estat signat en la seu de CaixaBank a Balears, per la directora territorial de CaixaBank en *Balears, María Cruz Rivera i, el president de ISBA, Eduardo Soriano.

La directora territorial de CaixaBank en *Balears va destacar “l'esforç de CaixaBank per aportar solucions de finançament per als autònoms i pimes de Balears ja que són clau per a la recuperació de l'economia i creació d'ocupació”.

Per part seva, el president de ISBA va apuntar “la importància que té l'ampliació d'aquest conveni, que permetrà a totes dues entitats continuar finançant a emprenedors, autònoms i pimes de les Illes Balears en unes condicions molt avantatjoses”.


ISBA SGR se adhiere al Código de Buenas Prácticas

ISBA SGR s’adhereix al Codi de Bones Pràctiques

14 de junio de 2021 NOTÍCIES

ISBA SGR s’adhereix al Codi de Bones Pràctiques per al marc de renegociació per a clients amb finançament avalat, previst en el Reial Decret Llei 5/2021.

Aquesta adhesió es va materialitzar ahir 10 de juny, en un acte de totes les Societats de Garantia Recíproca d’Espanya conjuntament amb la Companyia Espanyola de Reafiançament (CERSA).

El Codi de Bones Pràctiques, d'adhesió voluntària, proporciona un marc per a canalitzar l'ajudes posades en marxa per a autònoms i empreses viables, la situació de les quals s'hagi vist deteriorada a conseqüència de la pandèmia.

Aquestes mesures de reestructuració de deute inclouen les ampliacions addicionals dels terminis de venciments dels préstecs amb aval públic, fins a un màxim de 10 anys, amb la finalitat de facilitar un major marge per a recuperar l'activitat i fer front als seus compromisos financers; la conversió dels préstecs ordinaris en préstecs participatius amb manteniment de l'aval públic, mitjançant acord entre l'empresa i l'entitat financera que ha concedit el finançament; i la possibilitat de rebre transferències de l'Estat per a reduir el deute, com a mesura d'últim recurs i també a negociar i acordar amb les entitats financeres, segons estableix la normativa estatal.

Els destinataris d'aquestes mesures de suport a la solvència empresarial són les empreses i autònoms afectats per caigudes d'ingressos a causa de la Covid-19 que disposin de préstecs ISBA entre altres operacions de finançament amb aval públic (ICO, CESCE, CERSA).

Per a més informació, consultar https://www.isbasgr.es/cat/reestructuracion-deuda


AQUISGRAN, nueva fuente de financiación para las pymes.

AQUISGRAN, nova font de finançament per a les pimes.

11 de junio de 2021 NOTÍCIES

En el dia d'ahir, 10 de juny, va tenir lloc la presentació de AQUISGRAN, una iniciativa de SGR-CESGAR juntament amb l'ICO, FEI i CERSA, que permetrà a les pimes diversificar i ampliar les seves fonts de finançament. 

És una iniciativa, pionera a Europa, que, amb finançament inicial del Fons Europeu d'Inversions (FEI), l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i Banco Caminos, i recolzada pel Ministeri d'Indústria a través de CERSA, permetrà a les pimes espanyoles accedir als mercats de capitals, ampliant i diversificant les seves fonts de finançament. 

Es tracta d'un fons de titulització, promogut per SGR-CESGAR, que millorarà l'accés al crèdit a pimes i autònoms espanyols, diversificant les seves fonts de finançament més enllà del canal bancari tradicional, i captant fons en el mercat de renda fixa. Aquisgrán inaugura una forma de finançament nou a Europa, molt escalable, i que permetrà als inversors tenir una exposició directa a les pimes, que són la columna vertebral de l'economia europea.

El fons finançarà préstecs a pimes d'uns 100.000 euros de mitjana, sempre originats i garantits per les SGR, i que es beneficiaran d'una contragarantía de CERSA. Inicialment, Aquisgrà finançarà els préstecs amb recursos procedents de Banc Camins, que subscriurà fins a 20 milions d'euros en bons emesos pel fons, i posteriorment mitjançant l'emissió de fins a 150 milions d'euros en bons de titulització, que seran subscrits progressivament per l'ICO, recolzat per una garantia bilateral del FEI.

Una de les prioritats d'Aquisgrà serà donar suport a inversions en pimes que fomentin la sostenibilitat climàtica, la promoció de la qual és un objectiu fonamental per al FEI.


Punto de información sobre medidas de reestructuración de deuda en préstamos con aval público.

Punt d'informació sobre mesures de reestructuració de deute en préstecs amb aval públic.

10 de junio de 2021 NOTÍCIES

El Govern de les Illes Balears, amb col·laboració de ISBA, habilita un punt d'informació sobre les mesures estatals de reestructuració de deute en préstecs amb aval públic. 

Aquest punt d'informació, se situa en la seu de ISBA SGR (C / Genil, 30, Palma), operatiu des de divendres passat i destinat a parar esment presencial. També, s'ha creat una línia telefònica d'atenció específica (900701400) i un correu electrònic (avalcovid@caib.es) per a atendre consultes relacionades. 

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, i el president de ISBA, Eduardo Soriano, han signat un conveni per a dur a terme aquesta col·laboració. 

Aquestes mesures de reestructuració de deute inclouen les ampliacions addicionals dels terminis de venciments dels préstecs amb aval públic, fins a un màxim de 10 anys, amb la finalitat de facilitar un major marge per a recuperar l'activitat i fer front als seus compromisos financers; la conversió dels préstecs ordinaris en préstecs participatius amb manteniment de l'aval públic, mitjançant acord entre l'empresa i l'entitat financera que ha concedit el finançament; i la possibilitat de rebre transferències de l'Estat per a reduir el deute, com a mesura d'últim recurs i també a negociar i acordar amb les entitats financeres, segons estableix la normativa estatal. 

Els destinataris d'aquestes mesures de suport a la solvència empresarial són les empreses i autònoms afectats per caigudes d'ingressos a causa de la Covid-19 que disposin de préstecs ISBA entre altres operacions de finançament amb aval públic (ICO, CESCE, CERSA). 

Info i preguntes freqüents sobre els requisits i criteris d'aquestes mesures estatals 👉 tn.caib.es/avalcovid

900 701 400

📩 avalcovid@caib.es

Nota de premsa 👉 https://lnkd.in/dy5fgs3


Banco Santander e ISBA SGR renuevan y amplían el convenio de colaboración.

Banco Santander i ISBA SGR renoven i amplien el conveni de col·laboració

26 de mayo de 2021 NOTÍCIES

L'import de la línia de crèdit a favor dels socis particips d'ISBA, s'ha ampliat fins a 30 milions d'euros.

Banco Santander i ISBA, Societat de Garantia Recíproca, han renovat i ampliat el conveni de col·laboració entre ambdues entitats.

Gràcies a aquesta ampliació, emprenedors, pimes i autònoms de les Illes Balears, es podran seguir beneficiant de l'accés al finançament en condicions molt avantatjoses, tant en operacions d'inversió com de capital circulant, sempre a través de les línies que manté ISBA amb la CAIB, que contemplen importants bonificacions, tant al tipus d'interès com al cost de l'aval de les operacions.

El conveni s'amplia ara fins als 30 milions d'euros, amb una quantia màxima per operació de 750.000 euros i un termini màxim de 10 anys. S'espera que un total de 350 empreses es podran beneficiar d'aquesta nova línia.

L'any 2020 Banc Santander va signar un total de 5,9 milions d'euros en operacions amb l'aval d'ISBA, en 69 operacions, el que va representar un creixement del 36% respecte a les xifres de l'any anterior.

A l'acte han assistit la directora territorial del Banc Santander a Balears, Celia Torrebadella, el president d'ISBA, Eduardo Soriano i el seu director general, Jesús Fernández.



SE AMPLÍA LA LÍNEA HASTA 100 MILLONES DE EUROS LA LINEA ISBA CAIB 2021

S'AMPLIA FINS A 100 MILIONS D'EUROS LA LÍNIA ISBA CAIB 2021

25 de mayo de 2021 NOTÍCIES

El Consell de Govern, a proposta de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha aprovat una ampliació de la línia impulsada pel Govern i la societat de garantia recíproca ISBA SGR per a 2021, fins a 100 milions d'euros i fins a final de novembre. La línia va destinada a injectar liquiditat i finançar inversions de pimes i autònoms per a pal·liar els efectes de la crisi provocada per la COVID-19 fins a 100 milions d'euros.

Aquesta ampliació incrementa en 50 milions el finançament destinat a pimes per al primer semestre, i prorroga la convocatòria fins al pròxim 30 de novembre. L'acord reforça el suport a pimes i autònoms que suposen les línies de finançament de ISBA per a fer front a l'impacte econòmic derivat de la COVID-19.

Des de l'inici de la pandèmia, les línies de finançament impulsades pel *Govern i *ISBA han ajudat a 2.506 pimes i autònoms en totes les illes, amb un volum de finançament aprovat de 208,9 milions, durant el període a partir del 17 de març de 2020, amb la posada en marxa de la línia extraordinària COVID-19. Així mateix, en aquest període, s'ha aprovat l'ajornament de la devolució de 90,5 milions a 1.010 pimes i autònoms que han demanat allargar els terminis de retorn dels préstecs, tant anteriors com els concedits l'any passat per a fer front a la crisi de la COVID-19.

Quant a l'actual línia per a 2021, en el que va d'any, s'han aprovat operacions d'aval per un import de 40,7 milions a 517 empreses i autònoms. Enguany, les operacions per a finançar noves inversions empresarials i projectes d'innovació tecnològica han incrementat notablement, representen gairebé el 35% del total de les operacions aprovades, quan l'any passat van representar un 8% del total del finançament.

La línia ISBA CAIB 2021 permet a pimes i autònoms obtenir finançament de fins a 300.000 € per a liquiditat i de 750.000 € per a finançar inversions. Es tracta de préstecs de fins a 8 anys (fins a 15 anys per a inversions) i amb mancances de fins a 24 mesos, marge inicial que permet començar a retornar-los l'any 2023.

Addicionalment, enguany s'ofereix un tram especial COVID-19, de crèdits de fins a 70.000 €, dirigit als sectors més afectats per les mesures derivades de la pandèmia i que amplia les facilitats per a accedir, ja que, per primera vegada, permet a les pimes obtenir préstecs sense haver d'aportar garanties personals dels seus socis i, en el cas dels autònoms, sense haver de comprometre el seu patrimoni personal.

Les sol·licituds d'avals i les peticions d'allargament dels terminis de devolució dels préstecs i les extensions de les mancances es poden tramitar de manera telemàtica en pàgina www.isbasgr.es


JUNTA GENERAL ORDINARIA Y EXTRAORDINARIA DE ISBA SGR

JUNTA GENERAL ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA DE ISBA SGR

24 de mayo de 2021 NOTÍCIES

El dia 20 de maig se celebra la Junta General d'ISBA, per a la presentació dels comptes anuals i de la memòria de l'exercici 2020.

Durant l'exercici 2020, ISBA SGR va aprovar operacions per un import de 180 milions d'euros, el que va suposar un augment del 290,9% respecte del volum de finançament de l'exercici anterior, atès que durant 2019 es van aprovar operacions per import de 61,8 milions d'euros.

Durant el mateix exercici, ISBA, sempre amb el suport del Govern de les Illes Balears, va posar en marxa diverses línies de finançament, com la línia especial CAIB ISBA Covid 19, específicament creada per a ajudar a mitigar els efectes a les Balears de la pandèmia Covid 19.


Des de la posada en marca de l'esmentada línia, el març de 2020, s'han beneficiat de la mateixa un total de 2.506 empreses, autònoms i emprenedors de les Illes Balears, per un import total de 208.900.000 d'euros.

A part de l'anterior, es van aprovar Igualment ajornaments de devolucions per import de 90,5 milions d'euros, a 1.010 empreses i autònoms.

En la distribució per illes, del total d'operacions aprovades des de l'inici de la pandèmia per a nous crèdits i d'ajornament de la devolució de préstecs al conjunt de les Balears, i a partir de la demanda existent, la major part recau a Mallorca, amb 173, 6 milions a 2.067 pimes i autònoms per crèdits i amb l'ajornament de pagament de 72,2 milions a 831 empreses durant aquest període, des del 17 de març de 2020 i Fins a aquesta setmana.

A Menorca s'han aprovat 20,5 milions per 235 pimes i autònoms en nous préstecs, i l'ajornament de pagament de 6 milions a 65 empreses, mentre que, a Eivissa i Formentera, s'han aprovat 14,8 milions per 204 pimes i autònoms en nous crèdits, i s'ha ajornat la devolució d'altres 12,3 milions a 114 pimes i autònoms.

Aquestes dades han fet d'ISBA SGR la societat de garantia recíproca de major creixement en l'exercici 2020, molt Per sobre de la mitjana d'aquestes societats. Al llarg de la seva història, ISBA ha formalitzat operacions amb 25.666 empreses, amb un total de 1.146 milions en avals formalitzats. Actualment, té 10.652 socis i un coeficient de solvència del 23,5%.


A l'acte van assistir la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de Govern, Rosario Sánchez, el president d'ISBA SGR, Eduardo Soriano, la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, Aina Galmés, i el director general d'ISBA SGR, Jesús Fernández.


Balance de actividad de ISBA del año 2020 y presentación Línea Isba Caib 2021

ISBA i Bankinter amplien el seu conveni de col·laboració

27 de abril de 2021 NOTÍCIES

Bankinter i ISBA, Societat de Garantia Recíproca, han renovat el conveni de col·laboració entre totes dues entitats. 

L'import de la línia de crèdit a favor dels socis participants de ISBA, s'ha ampliat fins a 10 milions d'euros  

Bankinter i ISBA, Societat de Garantia Recíproca, han renovat i ampliat el conveni de col·laboració entre totes dues entitats. 

Gràcies a aquesta ampliació, emprenedors, pimes i autònoms de les Illes Balears, es podran continuar beneficiant de l'accés al finançament en condicions molt avantatjoses, tant en operacions d'inversió com de capital circulant, sempre a través de les línies que manté ISBA amb la CAIB, que contemplen importants bonificacions, tant al tipus d'interès com al cost de l'aval de les operacions. 

La línia de finançament ISBA CAIB 2021 facilita operacions d'inversió i de liquiditat, amb un termini de fins a 15 anys i possibilitat de fins a 24 mesos de manca de principal. 

El conveni, que inicialment contemplava la formalització d'operacions, sempre avalades per ISBA, per un import global de 6.500.000 d'euros s'amplia ara fins als 10.000.000 d'euros amb una quantia màxima per operació de 750.000 euros. S'espera que es beneficiïn d'aquesta línia fins a un total de 50 petites i mitjanes empreses. 

L'any 2020 Bankinter va signar un total de 43 operacions amb l'aval de ISBA, per import de 5,1 milions d'euros, quintuplicant les xifres de l'any anterior.

 A l'acte han assistit el Director Comercial de Bankinter en Balears, Andreu Pons, el director del centre d'empreses, Antonio Pascual, el president de ISBA, Eduardo Soriano i el seu director general, Jesús Fernández. 

En el transcurs de la signatura, Eduardo Soriano ha destacat la importància que per a ISBA té aquest tipus d'acords amb les entitats financeres, i Andreu Pons ha destacat el compromís de Bankinter amb ISBA. 

Bankinter és el cinquè banc per grandària del sistema financer espanyol i el primer per rendibilitat i per qualitat d'actius. Compta amb més de 100.000 milions d'euros en actius totals, una inversió creditícia de 64.600 milions i uns recursos controlats de 106.000 milions. Bankinter és una de les entitats financeres de referència en finançament a empreses, un dels pilars de la seva activitat. La seva cartera creditícia a empreses ascendeix a 28.000 milions d'euros al tancament de març de 2021, un 8% més que en el mateix període de 2020.






logo-goib logo-cersa european-invertment Cofinanciado por la Unión Europea Plan de recuperación, transformación y resiliencia


Aquesta garantia és possible gràcies a la Garantia que ha estat proveïda per COSME i el Fons Europeu per a Inversions Estratègiques ("FEIE") establerts sota el Pla d'Inversions per a Europa. L'objectiu del FEIE és ajudar al finançament de suport i executar inversions productives a la Unió Europea i assegurar un increment en l'accés al finançament.

Aquesta garantia és possible pel suport del Fons de Garantia Pime Innovfin amb el suport financer de la Unió Europea sota Horitzó 2020 i el Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE) establert sota el Pla Inversió per a Europa. L'objectiu del FEIE és ajudar al finançament de suport i executar inversions productives a la Unió Europea i assegurar un increment en l'accés al finançament.

Aquesta garantia és possible gràcies al mecanisme de Garantia per Sectors Culturals i Creatius (CCS Guarantee Facility), amb el suport financer de la Unió Europea sota el programa Europa Creativa.

Consentiment legal de cookies

El web d'Isba SGR utilitza cookies, pròpies i de tercers, per mantenir les seves preferències i analitzar els seus hàbits de navegació a la nostra pàgina web, amb la finalitat de garantir la qualitat, la seguretat i la millora dels serveis oferts a través d'aquesta. Les cookies poden ser acceptades, rebutjades, bloquejades i esborrades, segons vulgueu. Això ho podrà fer mitjançant les opcions disponibles a la present finestra oa través de la configuració del vostre navegador, segons el cas. Més informació a l'apartat Política de Cookies de la nostra pàgina web.

Les cookies tècniques serveixen per garantir el funcionament correcte del portal web, així com per proporcionar comoditat i fluïdesa a la navegació de l'usuari.

Les cookies analítiques o de mesura ajuden els propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.

Cookies per integrar funcionalitats de xarxes socials al lloc web i compartir continguts del lloc web a aquestes xarxes socials.

Desar preferències Rechazar cookies Acceptar totes les galetes