ISBA SGR s’adhereix al Codi de Bones Pràctiques per al marc de renegociació per a clients amb finançament avalat, previst en el Reial Decret Llei 5/2021.
Aquesta adhesió es va materialitzar ahir 10 de juny, en un acte de totes les Societats de Garantia Recíproca d’Espanya conjuntament amb la Companyia Espanyola de Reafiançament (CERSA).
El Codi de Bones Pràctiques, d'adhesió voluntària, proporciona un marc per a canalitzar l'ajudes posades en marxa per a autònoms i empreses viables, la situació de les quals s'hagi vist deteriorada a conseqüència de la pandèmia.
Aquestes mesures de reestructuració de deute inclouen les ampliacions addicionals dels terminis de venciments dels préstecs amb aval públic, fins a un màxim de 10 anys, amb la finalitat de facilitar un major marge per a recuperar l'activitat i fer front als seus compromisos financers; la conversió dels préstecs ordinaris en préstecs participatius amb manteniment de l'aval públic, mitjançant acord entre l'empresa i l'entitat financera que ha concedit el finançament; i la possibilitat de rebre transferències de l'Estat per a reduir el deute, com a mesura d'últim recurs i també a negociar i acordar amb les entitats financeres, segons estableix la normativa estatal.
Els destinataris d'aquestes mesures de suport a la solvència empresarial són les empreses i autònoms afectats per caigudes d'ingressos a causa de la Covid-19 que disposin de préstecs ISBA entre altres operacions de finançament amb aval públic (ICO, CESCE, CERSA).
Per a més informació, consultar https://www.isbasgr.es/cat/reestructuracion-deuda